Първоначално публикувано от novalfist
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Откачена ламбда или симулатор на 155-ца?
Collapse
X
-
Last edited by vaklinator; d.m.y г., 03:35.Alfa 155 2.0TS 8V '93
sigpic
VW LADAVAGEN '81
CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ
-
Здравеите колеги. След доста заиграване, открих проблема. Оказа се, че на пин 26 ми е сложено ресет и ресетва еку-то всеки път като изгасне двигателя. Махнах този ресет и колата взе, че се оправи. Сега си пали и на бензин по всяко време с докосването на ключа. Вече карам така около 500км.
Comment
-
Първоначално публикувано от novalfist Покажи съобщениеЗдравеите колеги. След доста заиграване, открих проблема. Оказа се, че на пин 26 ми е сложено ресет и ресетва еку-то всеки път като изгасне двигателя. Махнах този ресет и колата взе, че се оправи. Сега си пали и на бензин по всяко време с докосването на ключа. Вече карам така около 500км.Alfa 155 2.0TS 8V '93
sigpic
VW LADAVAGEN '81
CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ
Comment
-
Ами и аз незнам защо колата ми е била с ресет (газовото е слагано в Италия), но пин 26 на еку-то ми беше прекъснат и вързан към газовото. Всеки път при гасене на двигателя, газовото прекъсва напрежението на компа за около 30 сек. Ефекта е същия като все едно да откачиш клема на акумулатора. При последващо палене компа се обучава и адаптира наново, което на студен двигател при мен нямаше никакъв проблем, но като загрее неможеше първоначално да изчисли оптимална смес за запалване.
Comment
Comment